30 Χρόνια Εμπειρίας & Εξειδίκευσης στην Τέχνη της Κομμωτικής!

Σχολή Κομμωτικής

Μάθε τις σωστές τεχνικές στο Μανικιούρ – Πεντικιούρ.

Μανικιούρ – Πεντικιούρ

Εκπαιδεύσου δίπλα στους καλύτερους & εξασφάλισε το επαγγελματικό σου μέλλον στον τομέα της Αισθητικής!

Μακιγιάζ – Αισθητική

ΣΧΟΛΗ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ

Η κομμωτική είναι ένα από τα πιο δημιουργικά επαγγέλματα και απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ανεπτυγμένη αίσθηση του ωραίου και διάθεση να δημιουργήσουν.

​Προσφέρει ικανοποιητική επαγγελματική αποκατάσταση και μπορεί να εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής.

Οι απόφοιτοι της Σχολής Κομμωτικής μας μπορούν να εργαστούν σε κομμωτήρια, καθώς και να ανοίξουν το δικό τους κομμωτήριο, λαμβάνοντας την κατάλληλη άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

​Η Σχολή βρίσκεται, πάντα, δίπλα στους σπουδαστές και τους αποφοίτους της, με στόχο τη σωστή και ολοκληρωμένη καθοδήγησή τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα απόκτησης Κρατικής Πιστοποίησης (Πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας), ενώ, επίσης, γίνονται σεμινάρια σε απόφοιτους Τ.Ε.Ε., ΕΠΑ.Σ, ΟΑΕΔ, Ι.Ε.Κ.

- Αρ. Πιστοποίησης Αδείας ΕΟΠΠΕΠ 6245

Μια σύντομη ιστορία της κομμωτικής

Η ιστορία της κομμωτικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Έτσι, ξεκινά ήδη από την προϊστορική εποχή, με την κατασκευή των πρώτων χτενών από κόκκαλα ζώων. Αργότερα, στους πολιτισμούς των Ασσυρίων και των Βαβυλωνίων, η κόμη και το χρώμα των μαλλιών αποτελούν ένδειξη για την κοινωνική τάξη του ατόμου, ενώ στην αρχαία Αίγυπτο η κόμη θεωρείται ιερή.

Αλλά και στην αρχαία Ελλάδα, η κόμμωση είναι συνδεδεμένη με την ηλικία, το φύλο και την κοινωνική θέση. Η Μινωική εποχή και τα Μυκηναϊκά χρόνια ξεχωρίζουν για τις ευφάνταστες και πολύπλοκες κομμώσεις τους. Στην Κλασική εποχή, οι γυναίκες έχουν περίτεχνα πλεγμένες και στολισμένες πλεξούδες, ενώ οι άνδρες στρατιώτες και οι αθλητές έχουν κοντά μαλλιά, σε αντίθεση με τους αριστοκράτες, τους φιλόσοφους και τους ποιητές που αφήνουν μακριά μαλλιά. Τα χρόνια αυτά, οι κουρείς εργάζονται υπαίθρια ή στεγάζονται στην Αγορά. Στην Ελληνιστική εποχή, διευρύνεται η χρήση της κορδέλας στα μαλλιά.

Κατά τη Βυζαντινή περίοδο, η κομμωτική τέχνη εμπλουτίζεται με νέα εργαλεία, βαφές και μείγματα, για καλύτερο κράτημα των χτενισμάτων, φτιαγμένων από ρητίνη, αυγό, κερί και μέλι. Η κόμμωση αποτελεί, κι εδώ, ένδειξη εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

Όπως είναι φυσικό, στο πέρασμα των αιώνων, τα αισθητικά κριτήρια αλλάζουν και επαναπροσδιορίζονται συνεχώς, όπως άλλωστε και η ίδια η έννοια του «ωραίου». Στις μέρες μας, η τέχνη της κομμωτικής αφορά κάθε άνδρα και κάθε γυναίκα, ανεξαιρέτως!

Κομμωτήριο

Στο χώρο του κομμωτηρίου που λειτουργεί στη Σχολή μας, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές μας βρίσκονται υπό τη συνεχή παρακολούθηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους. Εδώ, οι σπουδαστές μας μαθαίνουν στην πράξη όλα τα «μυστικά» του κομμωτή, τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, ενώ μπορούν να εφαρμόσουν και να εξασκηθούν πάνω σε όλα όσα έχουν διδαχθεί.

Με τον τρόπο αυτό, οι πελάτες μας απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, ενώ οι σπουδαστές μας θέτουν τις πιο γερές βάσεις, για μια απόλυτα επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία!

Ελάτε στο κομμωτήριό μας για:

  • Κούρεμα
  • Χτένισμα
  • Χρώμα
  • Νυφικό χτένισμα